Kızım (ya da oğlum) olmadan asla


Hayatınızın bir döneminde ünlü bir oyuncu olma hayali kurmuşsunuzdur herhalde. Peki ya annenizle aynı filmde oynama fikri nasıl geliyor kulağa? Ya da babanızın yönettiği bir filmde oynamak? Biraz hayal sınırlarını zorluyor gibi gözükse de, sinema tarihi anne ya da babasıyla aynı filmde çalışmış oyuncularla dolu. Sinemayı aile işine dönüştüren, dışarıya oyuncu vermeyen ünlü anne babaları ve de çocuklarını hatırlayalım.

Laura Dern, Diane Ladd

Titrek sesli Dern ve annesi iki filmde beraber oynadılar: Rambling Rose ve Wild At Heart. Her iki filmde de anne kızı oynayan ikili, Rambling Rose filmindeki rolleriyle de Oscar’a aday olarak, bir ilke imza attılar. Laura Dern, filmdeki masturbasyon sahnesinde annesinin sette olmamasını istemiş.


Gwyneth ve Bruce Paltrow, Blythe Danner

Babasının yönetmenlik yaptığı karaoke filmi Duets’te oynadıktan bir süre sonra babasını kaybeden Gwyneth Paltrow, kısa süre sonra genç yaşta intihar eden Amerikalı şair Sylvia Plath’i canlandırdığı Slyvia filminin çekimlerine başladı. Bu filmde de, Sylvia’nın annesini Paltrow’un gerçek hayatta annesi olan Blythe Danner oynadı.

Yazının devamı sulugreyfurt'ta

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails