Amerikan lisesinde hızlı zamanlar


En ufak ayrıntısına kadar bildiğimiz Amerikan lise hayatı, 1950’lerden beri Hollywood sinemasının en sevdiği mekanlardan biri. Futbolcu-inek çatışmaları, hayati amigo kız seçmeleri ve de mezuniyet balolarıyla lise filmlerine ve mezunlarına başarılar diliyoruz

Futbolcular ve futbolcu olmayan herkes, amigo kız seçmeleri, dolaplara iliştirilen notlar, sevimsizlikle terbiyesizlik sınırında dolaşan şakalar, kafeteryada oturacak bir yer bulmak için çekilen eziyetler, okul sonrası ceza nöbetleri, ilk aşkla patlayan hormonlar ve de her şeyi taçlandıran okul balosu. Geniş koridorlarından bıkkın öğrencilerin yayılarak oturduğu sıralarına Amerikan lisesi, çoğumuz için kötü bir rüyaya tekabül eden kendi lise günlerimizden daha tanıdık geliyor.

Hollywood’un ve televizyonun bitmeyen, dahası sürekli yeniden beslenen ilgisi sayesinde Amerikan lisesi tüm dünyanın toplu bilincinde köşebaşındaki bir yer gibi. Film zevkiniz ya da Hollywood sinemasına yaklaşımınız nasıl olursa olsun, lise filmleri türlerüstü bir gizli zevk kaynağı olmaktan şaşmıyor.

Yazının devamı sulugreyfurt'ta

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails