Lost: Final sezonuna doğru çoğalan ipuçları

Hiç gelmeyecek gibi gözüküyordu ama Lost’un final sezonunun başlamasına 5 hafta kaldı. Çekimlerin başladığı yaz aylarından beri internette gezinen, ‘hangi oyuncu sette ne yaparken gözüküyordu’ dedikodularını bir yana bırakırsanız, yapımcılar henüz hiç bir görüntüsüne vakıf olamadığımız 6. sezonun ipuçlarını ortalığa saçmaya başladılar bile.

Lost’un yaratıcıları Damon Lindelof ve Carlton Cuse’un da işbirliğiyle geçtiğimiz yaz başlayan Lost Underground Sanat Projesi, bir taşla birkaç kuş vurarak hem fanatik hayranlarının hazine avcısı kimliklerini tatmin ediyor, hem Amerika’nın tanınmış sanatçılarına Lost posterleri hazırlama fırsatı veriyor. Daha da önemlisi, bu posterlerle Lost hayranlarına 6. sezona yönelik ipuçları dağıtıyor. Posterler için DamonCarltonAndAPolarBear.com adresine bakabilirsiniz. Özellikle son posterde 2 önemli ipucu olduğunu biliyoruz.

Lost’un 5. sezon DVD’sini Amerika’dan ısmarlayanları da başka sürprizler bekliyor. DHARMA Girişimi Kiti’yle gelen DVD setinin içinde 1973 yılında DHARMA ve adada yaşayan diğerleri arasında, Richard Alpert’in el yazısıyla kağıda dökülmüş bir barış anlaşması bulunuyor. Bu anlaşmadaki, DHARMA’nın kesinlikle yapmaması gereken 4 kural dikkat çekici: DHARMA ahalisinin adadaki kalıntılara yaklaşmaması, 10 metreden fazla derinliğe kazı yapmamaları, adada kimsenin 15 yıldan fazla kalmaması ve en fazla 216 (108 çarpı 2 oluyor) kişinin adada bulunabileceği yazıyor.

Yeni sezona yönelik ilk tanıtım videosunu da internette bulabilirsiniz. İspanyol kanalı Cuatro’nun hazırladığı videoda ana karakterler dev bir satranç tahtasının üzerinde kurgulanmış ve Radiohead’in Everything In Its Right Place şarkısı eşliğinde İspanyolca konuşan bir ses sonun yaklaştığını söylüyor. Amerika’da 2 Şubat’ta başlayacak sonun başlangıcına geri sayıma başlayabilirsiniz.


0 yorum:

Related Posts with Thumbnails