Büyük Lost soruları 2

5. sezonun ilk 8 bölümü sonrasında, aklımıza takılan sorular..

İki adam, üç kadın, bir bebek ve bir köpek neredeler? Claire'i bu sezon görmeyi zaten beklemiyoruz ama oklar atıldıktan sonra Bernard, Rose ve Vincent'a neler olduğuna da acil cevap istiyoruz..




Bebeklerin ve garip bağlantıların önemli olduğu Lost dünyasında, sizlere dört adet bebek gizemi..


10 yorum:

Allegra'nde said...

yazmış mıydın hatırlamıyorum ama vincent jacop diyenler var.

Popdater said...

Ben de duydum onu.. Jacob olmasa bile, Lost'un finalinde Vincent'in çok büyük bir rolü oldugunun ortaya çikacagini söyleyenler var..

Allegra'nde said...

saçma bi son olmasın da mümkünse..

jacoP nedir ayrıca. :))

afrodelfino said...

Doc Jensen'ın da Bernard ve Rose'un Adem-Havva iskeletleri olabileceği yönünde bir teorisi var dünkü yazısında.. Bakalım..

TimeTraveller said...

5. sezondaki gelişmeler şaşırtsa da Lost'un 4. sezonu sonunda yazdığım ve British Council E-Newsletter'ın Ekim 2008 sayısında ve Radikal Genç eklerinde yayınlanan yazımdaki ilerleyen sezon tahminlerini yüksek oranda tutturduğumu düşünüyorum. Özellikle adanın kayboluşu ve yer değiştirmesi ile ilgili gerçekler hakkındaki tahminlerimi okumak isteyenler için yazılarımın bulunduğu linkleri sizlere yolluyorum:

http://www.britishcouncil.org.tr/enewsletter/Detail.asp?id=932&ym=102008

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=EklerDetay&ArticleID=903387&CategoryID=39

TimeTraveller said...

Zaman yolculukları ve dizinin ilerleyişinde herkesin dikkatini çekmeye başlayan büyük bir gerçek var gibi geliyor bana. Dizide kahramanlarımızın geçmişe gidişleri ve zaman yolculuklarından sadece onların etkilenme durumu, bizlere ilginç bir soruyu beraberinde getiriyor: Dizinin başından beri ana karakterler "neler oluyor, biz nasıl bir yere düştük, bunca karmaşada bizim yaşadığımız bu ilginç olaylar sürüsü neden bizi seçti" gibi sorularla şaşırırlarken, aslında gizemli karakterlerin (Ben, Charles Widmore, Eloise Hawking gibi) bu soruların ASIL SAHİPLERİ olduğunu farkettiniz mi? Yani soruyu başından beri soran kahramanlarımızın zaten tüm bu gizeme ve araştırma zahmetine neden olanların TA KENDİLERİ olduklarını.. Alın size üç örnek: Daniel Faraday, Charlotte'ye önceden zaten görünmüştü ve şuanda onun küçüklük yıllarına gitti. Yani ADAYA GELME YOKSA ÖLECEKSİN diyeceği zamana :) (ki bunu Charlotte ölmeden önce Faraday'a söylemişti). İkinci örnek de Charles Widmore'un John Locke ile 5. sezonun bir bölümündeki ufak tanışması... Sonra John adadan kurtulunca, Charles'ın onu tanıması ve bu adayı neden bu kadar uzun zamandır araştırdığını söylemesi...Üçüncü olarak Richard'ın da John ile önceden tanıştığı için 4. sezonda onun ufak haline gelip sen özelsin demesi... :) Ve daha niceleri... Yani bunca şamataya neden olan ve "neden bizi seçtiler" diye yakınan ada insanlarının, zaten bunca şeye KENDİLERİNİN neden olduğu gerçeğine bu işi elbet bağlayacaklarını düşünüyorum. Çünkü zamanda yolculuk yapa yapa artık tüm diğer gizemli tipleri, bu adayı ve kendilerini araştırmaya ittiler. Bu bağlantıya en iyi uyan filmlerden birisi de Harry Potter'ın 3. serisi Azkaban Tutsağı'nın final sahneleri... Önceden çevrelerinde olan olaylardan etkilenen Harry ve arkadaşları, aslında korktukları sesleri-hışırtıları ve eylemleri geçmişe giderek kendilerine yapan kişilermiş zaten :) Tek fark bunu ilerleyen zamanda anlamaları...Bence Lost'ta da böyle bir durum olacaktır.

Spine said...

Nothing to do with Lost, but I thought you'd like this Schultz/Miller mash-up:

http://2.bp.blogspot.com/_DePH4a9h_94/SbLyZAgZIWI/AAAAAAAAAzg/WtNuGO4svgY/s1600-h/schultzcity3.jpg

Anonymous said...

faraday'a ne oldu acabaaa????

Eliza Doolittle said...

Neredeler derken...Sayid yeni ortaya cikti. Sun'in neden asil ekiple 1977ye diil, digerleriyle ayni zamana dustugunun cevabi tam verilmese de onun da yeri yurdu belli...Yani neredeler dediklerin buradalar da, sen haftalardir neredesin?!

Spine said...

http://io9.com/photogallery/dharmads/1007741274

Related Posts with Thumbnails