Lost: 5 ve 6. bölüm üzerine notlar


5.05 – This Place is Death
5.06 – 316


Boşlukları doldurun
Adadaki ışık yolculuklarını kafa karıştırıcı atlamalardan çok, hem yazarların hem de izleyicilerin işine yarayacak bir anlatım yöntemi olarak düşünmek gerekiyor. İlk üç sezon boyunca ortaya atılan gizemler birer birer aydınlanmaya başladı. Charles Widmore, Rousseau, şimdi de DHARMA Girişimi’nin kuruluş dönemi.. Sırada adanın ortasındaki Black Rock gemisi, ayak heykeli ve kalıntılar var..


Bilim adamı, inanç adamı

Jack dört sezon direndikten sonra “leap of faith” yaşayarak, Locke’un ayağına geçirdiği ayakkabılarla hakiki bir inanç adamına dönüştü. İlk bölümü yeniden tekrarlayan gözlerini açış sahnesi, Jack’in aslında yeniden doğuşuydu. Hatta, hemen sonrasında suya atlayarak vaftiz bile oldu. Peki 5. ve 6. sezonların bilim adamı rolünü kim alacak?


Baba sorunları

Dizinin önemli temalarından olan baba sorunları 6. bölümde, işin içine bir de dede katarak başka bir boyuta ulaştı. Ya da, acaba Jack’in dedesi aslında Jack’in yaşlanmış hali miydi?


Roller nasıl dağıldı?
Oceanic 6’nın (eksi Aaron) adaya dönmeleri için ilk uçuşun simülasyonu yaratılmış gibiydi. Sayid, tutuklu bindiği Ajira Havayolları uçağında Kate’in Oceanic 815’teki rolünü aldı. Ben, uçağa son anda yetişerek Hurley oldu. Hurley, elinde gitar çantasıyla Charlie’nin rolünü aldı. Peki ya Sun, Kate ve Jack? Ve de Ajira’nın business sınıfında uçan iki yeni karakter?


İki bölümün göndermeleri
TV: Charlotte, Daniel’e Klingon dilini bildiğini söyler..
Müzik: Charlotte, aynı zamanda bir Geronimo Jackson hayranı..
Çizgi roman: Hurley’yi, havaalanında Ultimo Hombre isimli bir çizgi roman okurken görürüz..

Edebiyat: Ben uçuş için hafif bir kitap seçerek, James Joyce’ın Ulysses’ini okur..

C.S. Lewis’in Narnia serisi ve Lost arasında paralelliklere dalmak isteyenlere, Lost uzmanı Doc Jensen’dan geliyor..
EW: Lost – ‘Caspian,’ see?


Zamanda gidip gelmeler, kafanızı karıştırıyorsa, Doc Jensen’ın size bir iki söyleyeceği var..

EW: Time travel anxiety? The Doc has the cure


Benjamin’i oynayan Michael Emerson’la röportaj. Emerson, “Bu izledikleriniz daha hiç bir şey.” diyor ve de Ben’in küçüklük arkadaşı Annie’yi görmüş olabileceğimizi söylüyor..
TV Guide: Michael Emerson: We may already know Annie


Popular Mechanics’ten hem ‘nerd’ hem Lost hayranı olanlara büyük hizmet. Web sitesindeki bir blog, bölüm bölüm dizideki bilim kurgunun bilimsel dayanaklarını anlayabileceğimiz bir dille anlatıyor..

Popular Mechanics: Lost’s time travel theories start to become clear

3 yorum:

Allegra'nde said...

kate'in jackle isteksizce ve alaksız bir anda sevişmesi hamile kalıp claire'in yerine geçmek için oldu kuvvetle muhtemel ancak sun'ı ben de anlamadım.

Popdater said...

Sen yazinca baska bir sey fark ettim. Kate, Jack'e gicikken son anda yumusuyor ve uçaga binmeye karar veriyor. Yani aslinda Sun oluyor galiba..

bin said...

valla ya sawyer'i tekrar kafese kapasinlar ya da sayidle yagli gures yaptirsinlar
aksi takdirde ilgimi canli tutamicam bu sezon

Related Posts with Thumbnails