Joaquin Phoenix'den sahte belgesel ya da sahteliğin belgeseli

Önümüzdeki sene gösterime girecek Joaquin Phoenix belgeseli, kurmaca ve gerçek arasındaki sınırları parçalamaya mı oynuyor, yoksa bir neslin en iyi oyuncularından birinin çöküşüne mi işaret ediyor?

Joaquin Phoenix’in son bir yıldaki fotoğraflarını görüp, röportajlarını izleyenlerin kafaları biraz karışık. Yeni bir Amy Winehouse’la mı karşı karşıyayız, yoksa yeni bir Borat vakasıyla mı?

Gladiator filmindeki sakin ama buyurgan İmparator Commodus tiplemesi ve country müzik efsanesi Johnny Cash’e getirdiği yeni sesle iki kez Oscar’a aday olan Phoenix, Gwyneth Paltrow’la oynadığı son filmi Two Lovers’ın çekimlerini tamamladıktan hemen sonra bambaşka bir kimliğe bürünüyor. Geçen senenin başında, saçı sakalı birbirine girmiş fotoğraflarını görmeye başlıyoruz. Kambur durmaya başlayan, boş boş bakan bu yeni Phoenix, bir süre sonra oyunculuğu bıraktığını açıklıyor.

İnsanları giderek pespayeleşen, kafası dumanlı imajına alıştrdıktan sonra bomba bir açıklama yapıyor: Los Angeles’taki evine stüdyo kurduğunu ve bundan böyle rap şarkıcısı olacağını söylüyor. Phoenix’in bu kararı sağlıklı bir değişimden çok, son hızla düşüşe geçen birinin yardım çırpınışlarını hatırlatıyor. Bir süre sonra bu yeni Phoenix’de sakal-bıyıkla beraber bir başka değişimin de sabit olduğunu görüyoruz. Kamerasıyla yanından ayrılmayan Casey Affleck.

Yazının devamı sulugreyfurt'ta

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails