Olimpiyatlar'da çocuk olmak vardı

Olimpiyat heyecanı çocuklar için bambaşka bir anlam ifade ediyor. Tüm Londra’ya yayılan Olimpiyat dükkanlarından yeni doğmuş bir çocuğa da, ilkokul öğrencisine de, içindeki çocuğu beslemek isteyen yetişkine de bir şeyler bulmak mümkün. Tabii bir de Londra 2012’nin kültürel boyutu var. Londra’da devam eden Beautiful Games sergisi hem çocuklara, hem de büyüklere hitap ediyor.
Bir sporcuyu başarılı yapan nedir? Yeni teknolojiler bizi nasıl daha güçlü ve daha hızlı yapar? Fair play’in hassas sınırları nerede biter? Bu ve bunun gibi bir dolu sorunun cevabını öğrenirken bir yandan da Olimpiyat tarihine iz bırakan ödülleri, giysileri ve teknoloji harikası spor aletlerini bir arada görme fırsatı yakaladığınızı düşünün.

Londra sokaklarında yürürken, Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’na günler kaldığını hatırlamamanız imkansız. Sporla ilginiz olsa da, olmasa da Olimpiyat heyecanının parçası olmak için herkese bir şeyler var Londra’da. Özellikle de çocuklara.Yedi yaşından 70 yaşına herkesi kısa bir süreliğine çocuk yapan Londra’nın Çocukluk Müzesi (Museum of Childhood), Olimpiyat Oyunları’nın tarihini ve spor teknolojilerini çocuklara ve çocukluğunu hatırlamaya müzeye gelen yetişkinlere eğlenceli bir şekilde gösteriyor.

Yazının devamı için tıklayın (British Council Blog)

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails