Harry Potter'la yine yeniden

Yedi kitap ve sekiz filmle macerasını tamamladığını sandığımız Harry Potter, popüler kültüre bir türlü veda edemeyecek gibi gözüküyor. Yeni sesli ve elektronik kitaplar, J.K. Rowling’in heyecanla duyurduğu web sitesi Pottermore, ufukta beliren bir ansiklopedi ve ilk defa hayranlara açılan filmlerin çekildiği stüdyo, büyücüler ve cadılar dünyasında kazan hala kaynıyor diyor...
Harry Potter serisinin yedinci ve son kitabının piyasaya çıktığı 2007 yazı dünyanın dört bir köşesine dağılmış milyonlarca hayran için de buruk bir yazdı. On yıl önce tanıdığımız küçük büyücü ve cadıların tedirgin yetişkinlere dönüştüğü, masum maceraların epik bir savaşla noktalandığı, popüler kültürün bir kahramanına veda ettiği bir yaz.

İki yakasını bir araya getiremeyen yalnız bir anneyken 2000’lerin başında dünyanın en zengin kadınlarından birisi olan J.K. Rowling’in hayranlarıyla yaşadığı ilişkinin de karmaşıklaştığı bir dönemdi son kitabın piyasaya çıktığı yaz. Harry Potter’ın yaşayıp yaşamayacağına emin olamayan hayranlar dünya çapında başlattıkları Harry’yi Kurtar kampanyasıyla sevgili kahramanlarının popüler kültür mezarlığına gitmemesi için ellerinden geleni yaptılar.

Rowling de güvenli yolu seçti ve Harry Potter ve Ölüm Yadigarları’nın son bölümünde serinin saç ayağı Harry, Ron ve Hermione’nin büyümüş hallerini okuyuculara sundu. Bu edebi manevrayla gelecekte ne olursa olsun, Harry Potter ve arkadaşlarına bir şey olmayacağını garantiliyordu. Hayatının o döneminde büyücüler dünyasıyla artık işi kalmadığını düşünse de, aynı dünyaya yeniden atlama olasılığını baki tutuyordu. Hatta kahramanlarını çoluk çocuklu çekirdek ailelere dönüştürerek, yeni nesil büyücü ve cadılar için de açık bir kapı bırakmıştı Rowling.

Yazının devamı için tıklayın (Akşam Cumartesi)

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails