Ağaç yaşken eğilir: Televizyonun eşcinsel veletleri


Ufacık birer oğlanken Jackie Kennedy, Madonna, Martha Stewart ve Grace Kelly hayranı olduklarını görüp damgayı yapıştırdığımız televizyonun eşcinsel ergenleri, büyüyüp de dolaptan çıktılar bile. Geleceğin Will, Jack, Kevin ve Mitchell’larına buradan selam gönderiyor ve hep beraber Somewhere Over the Rainbow’u söylüyoruz.

Andrew Van de Kamp

Hangi dizinin eşcinsel evladı? Desperate Housewives

Kısaca: ‘Baskın annenin eşcinsel oğlu olur’ teorisinin televizyondaki önemli temsilcilerinden olan Andrew; takıntılı, titiz, tutucu ve de aile değerlerinin sıkı savuncularından Bree’nin oğlu. İlk önceleri problemli bir ergen olarak tanıdığımız Andrew’nun karışık cinsel kimliği altı sezon içinde oturur.

Eşcinsel olduğunu ilk nasıl öğrendik? Önceleri Lisa isimli bir kız arkadaşı olduğunu duyduğumuz Andrew’yu havuzda bir erkekle oynaşırken gören Susan’la beraber bizler de hafif şoka gireriz. Sonra Justin’le ilişkisi Wisteria Lane’de herkes tarafından duyulur.

Ailesi nasıl tepki verdi? Babası Rex, oğlunun eşcinsel olmasını gayet olgun karşılasa da, Bree için durum o kadar kolay olmaz. Andrew’ya bu dünyada sorun olmasa da, öldükten sonra cennete buluşamayacaklarınını dert ettiğini söyleyen Bree, oğlunu döndürmesi için bir rahibi devreye sokar. Bu da işe yaramayınca, bağrına taş basarak durumu kabul eder.

Aşk hayatı nasıl? İlk sevgilisi Justin’den sonra annesiyle arası bozulan Andrew bir süre evsiz yaşar ve bu dönemde de ‘kötü yola düşerek,’ bir süre fahişelik yapar. Şu aralar, üvey babası Orson’un estetik cerrahı Alex’le nişanlı. Ara sıra nişanlısını aldatsa da mutlu bir ilişkileri var.

Ne kadar klişe? Bilindik kodlara göre Andrew’nun eşcinsel olduğunu anlamak neredeyse imkansız. Klişelik notu 1.

Yazının devamı sulugreyfurt'ta

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails