Kraliyet ailesi kitaplık raflarında

Kapsamlı araştırmaları, kraliyet ailesinin yakın çevresine sızmaları (hatta Prenses Diana’nın da katkıda bulunması) ile basıldıkları zaman ortalığı karıştıran, İngiliz kraliyet ailesiyle ilgili beş kitap…

The Royals – Kitty Kelley
Frank Sinatra ve Oprah biyografileriyle ortalığı karıştıran yazar Kelley, 1997 yılında İngiliz kraliyet ailesiyle ilgili yazdığı kapsamlı araştırmasıyla da zamanında birilerini epeyi bir kızdırmıştı. Kral V. George’dan günümüze Windsor hanedanını kraliyet araştırmacıları ile Prens Charles, Prens Philip ve Prenses Margaret’in yakın çevresiyle yaptığı görüşmelerle ayrıntılandıran Kelley’nin kitabı yeni eklemelerle 2010 yılında yeniden piyasaya çıktı.

Diana: Her True Story – In Her Own Words – Andrew Morton
Prenses Diana ve Prens Charles’ın evlilik problemlerini ve Diana’nın kraliyet ailesindeki mutsuzluğunu tüm ayrıntılarıyla anlatan kitap, 1992 yılında piyasaya çıktıktan sonra çiftin boşanmalarını da tetiklemişti. Diana’nın ölümünden sonra Morton, asıl kaynağının Diana’nın kendisi olduğunu açıklamış ve kitabı Diana’nın kendi yorumlarını da ekleyerek yeniden çıkarmıştı.

Yazının devamı British Council Blog'da

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails