Grey’s Anatomy küllerinden diriliyor.. Sonunda

Grey’s Anatomy, Meredith’e gıcık kaptığımız, Christina’ya hayran olduğumuz, her hastayı hatırladığımız, her şarkıyla ağladığımız eski günlerine dönüyor. Ve de kendini tekrarlamadan, karakterlerini ve kendini büyüterek dönüyor. Seattle Grace’e geri dönmek için 6 neden...

Ne güzel bir sonbahardı o. İçine düşeceğimiz üç yeni dizi başlamıştı: Lost, Grey’s Anatomy ve Desperate Housewives (ABC için daha iyi bir seneymiş). Lost ve Desperate Housewives’ı en başından izleyip, çevremdeki herkesi heyecanla birbiriyle alakası olmayan bu iki yeni diziye başlatmaya çalıştığımı hatırlıyorum.

Grey’s Anatomy
’ye biraz geç girdim. Ama ilk iki sezonu, bol sigara, diet cola ve birayla bir haftada yiyip bitirdim. Hemen Grey’s Anatomy şarkıları indirildi. Meredith ne kadar gıcık tartışmalarında, “O kadın Seattle’dan ayrılsa bir daha hiç bir arkadaşını arayıp sormaz,” deyip daha fazla anti-Meredith taraftarı yanıma çekmeye çalıştım. Christina’ya hayran oldum. Karev’le aşk-nefret ilişkisi yaşadım. Sonra düzenli izlemeye başladım. Izzie’nin Denny’nin alvatvayır’ını kesmesi (doğrusunun ‘LVAD wire’ olduğunu biraz önce Wikipedia’dan öğrendim), Chasing Cars şarkısı eşliğinde balo elbisesiyle hastaneyi terk etmesiyle ‘official’ Grey manyağı oldum.


Sonra her parıldayan dizinin ilk iki sezonundan sonra yaşadığına tanık olduk. Bir iyi, bir kötü olmaya başladı Grey’s Anatomy. Çiftleştirecek doktor kalmadığında Izzie ve George’u birleştirip dizinin voltajını tamamen düşürdüler. Vasat bir 5. sezon, idare eder bir 6. sezondan sonra hastanedeki katille sezonu bitirdik.

Geçen yaz yapımcılar, yazarlar, tüm yaratıcı ekip büyük bir olasılıkla uzun bir tatil yapıp, önceliklerini gözden geçirdiler ve Grey’s Anatomy’nin ilk sezonunda neler hissetiklerini, ne yapmaya çalıştıklarını yeniden hatırladılar. 7. sezonun ilk bölümünden itibaren, küllerinden yeniden dirilen bir Grey’s Anatomy’le karşılaştık. Gıcık Lexie ve sümsük April bile derinlikli, sevilen karakterlere dönüştüler aniden.


Geçen haftaki geri dönüş bölümü Disarm, diziyi ilk başta neden sevdiğimizi ve de yaratıcı ekibin tekrarlanan onca yanlışı düzeltme konusunda ne kadar kararlı olduklarını bir kez daha gösterdi.

Grey’s Anatomy
’yi yeniden izlemeye başlamak için 6 neden:


Doktorlar büyüyor: Dört seneden beri ilk defa karakterlerin gelişmelerine, büyümelerine tanık oluyoruz. Mızmızlanan yeni yetme doktorlar yerine sorumluluk alan yetişkinlerle karşı karşıyayız.

Yeni doktorlar oturdu:
Dizinin reytinglerini yükseltmek için kalbi delik ya da kıçı açık garip hastalar gibi diziye eklenen yeni doktorlar sonunda eski karakterler arasında yerini bulmaya başladı. Yeni karakterler artık sivrilikleriyle değil, diğer karakterlerle ilişkileriyle dizide varolmaya başladılar.


İlişkiler büyüyor: ‘Yatacaklar mı, yatmayacaklar mı?’ ya da ‘Evlenecekler mi, evlenmeyecekler mi?’ gibi ergen ilişki problemleri yetişkin ilişki problemlerine dönüştü. Meredith ve Derek çocuk yapmaya, Callie ve Arizona uzun mesafe sorunsalının üzerinden gelmeye çalışıyorlar. Christina ve Owen sürekli travmalarla test ediliyorlar. Mark ve Lexie ise eğlenceden ciddiyete sağlam bir şekilde ilerliyorlar.

Izzie’siz bir Seattle Grace: Her ne kadar zamanında Izzie’yi bağrımıza basmış olsak da, dizi içerisinde ve dışarısında iyice zedeleyici bir karaktere dönüşmesi bir çoğunu diziden soğuttu. Dizi için habis bir tümöre dönüşen Izzie’nin Grey’s Anatomy’den çıkması fazlasıyla hayırlı oldu. Yeni ve eski karakterlerin kendilerini göstermelerine ortam yarattı.

Yeni Denny Duquette: Denny’yi diziden çıkarmakla en büyük hatayı yapan dizi ekibi, yeni bir Denny yaratma çabasına emin adımlarla ilerliyor. Teddy, son bölümde hayatını kurtarmak için evlendiği Scott Foley’nin ne kadar seksi olduğunu fark etmemiş gibi gözükse de, biz fark ettik. Bir kez daha ölümcül hasta-doktor kombinasyonu ölümle noktalanırsa Grey’s Anatomy, Lost’tan beter olabilir.

Dr. Jackson Avery: Seattle Grace’de hala seksi ve de henüz çiftleşmemiş bir erkek karakter var. 7. sezonun ikinci yarısında Avery’yi bir kez daha üstsüz görmek istiyoruz.

3 yorum:

Unknown said...

Emrahcım, Avery niye Lexie'ye yazıyor ki- ne alaka- dediğin gibi sırf kombinasyon kalmadığından...

Popdater said...

Lexie'yle MArk mutlu oldu diye şimdi acilen Avery'ye başka birini bulacaklar gibi geliyor. Bailey? :)

ZeynepA said...

:D Bailey!??? :)))) epey güleriz eğer öyle olursa. Ama Bailey'nin erkek arkadaş portföyüne bakınca da, insan neden olmasın, diyor ;)
Neyse, ben de Avery'yi neden bu kadar arka planda tutuyorlar anlamıyorum? Ben de bir ara Lexie diye sevinmiştim ama...

Popdater, acaba Ellen Pompeo'nun(Meredith) tipi, doğumdan sonra neden bu kadar değişti dersin?? O kadar zaman geçti, yok hamilelik kilosu, belki emziriyordur, diye bekledim durdum ama kadın başka bir kadın oldu çıktı resmen!

Popdater'ım, bir de acaba bir gün çok ama çok sevgili, tee yeni yetme gençlik filmlerinden beri aşık olduğum, Patrick Dempsey hk flash birşeyler yazarsın ;)
muck

Related Posts with Thumbnails