La piel que habito / İçinde Yaşadığım Deri

Almodovar korku filmi malzemesinden muhteşem bir melodram yaratmayı başarıyor.. 
Pedro Almodovar ve Antonio Banderas’ı 21 yıl sonra bir araya getiren İçinde Yaşadığım Deri, artık yakından tanıdığımız ve özlediğimiz Almodovar fetişlerinin çoğunu da perdeye taşıyor. Çoğu, çünkü bir tek tutkulu, eğlenen, eğlendiren büyük kadın karakterler yok filmde.

Almodovar, ilk defa korku türüne bu kadar yakınlaşıyor ve plastik cerrah Robert Ledgard’ın karısının ölümü sonrası yaşadıklarıyla mesleki saplantılarını tuhaf bir şekilde karıştırarak, kendi özgün melodramına dönüştürüyor. Film, Almodovar’ın kendi sinematik saplantılarını da teker teker hikayeye ekliyor: Cinsiyet rollerinin karmaşıklığı, hastalık derecesinde tutku, cinayet, ihanet, büyük yalanlar, büyük itiraflar.

Kimler izlesin?
Almodovar’ı ilk filmlerinden itibaren tutkuyla takip eden herkes. Antonio Banderas hayranlarını ise oyuncunun çok uzun süredir gösterdiği en iyi performansı bekliyor. Bir de, adam güzel yaşlanmış.

Kimler izlemesin? Volver gibi bol kadınlı, tutkulu, şenlikli bir Almodovar filmi bekleyenler hayal kırklığına uğrayabilir. İçinde Yaşadığım Deri, yönetmenin en karanlık filmi.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails