Şirinler'in köyünde internet bağlantısı zayıf mı?

Bugün Dünya Şirinler Günü olmasına ve The Smurfs filminin gösterimine bir ay kalmasına karşın, Şirinler’in sosyal medya yolculuğu pek de gösterişli gözükmüyor..

Komunizm çöktü. Ama Şirinler’in komunal hayat modeli sapasağlam işlemeye devam ediyor. Şirinler’in ‘köyden indim New York’a’ macerasını anlatan The Smurfs filmi bir ay sonra sinemalarda. 80’lerde küçük TV ekranından izlediğimiz Şirinler’i 30 yıl sonra 3 boyutlu izleyeceğiz.

Bugün ise Şirinler için önemli bir gün: Dünya Şirinler Günü. Bu özel günde sevdiğimiz Şirin’e hediye almaktan başka ne yapabiliriz bilemiyoruz ama hiç olmazsa küçük mavi yaratıkların sosyal medyada neler yaptığına bir bakalım.

Filmin Facebook sayfası henüz ciddi bir atağa geçmiş durumda değil. 50 bin hayranı olan sayfadan farklı ülkelerin filmle ilgili kendi dillerindeki sayfalarına gidebiliyorsunuz. Buradaki 10 ülkeden birisi de Türkiye, ama henüz sayfanın 25 hayranı var. Filmden bağımsız Türkçe Şirinler Facebook sayfaları da var. Bunlardan birisinin duvarı Şirinler’in politik kimliği ve sembolize ettiği şeylere odaklanıyor. 50 yıldır komunizmi övdüğü iddia edilen Şirinler’in bu sayfada ilginç bir şekilde “emperyalist amerikayı temsil” ettiği savunulmuş.

Yazının devamı GaGa bloG'da


0 yorum:

Related Posts with Thumbnails