Yazarlar Twitter'da neler yazıyor?

Oscar Wilde yaşasaydı, o ölümsüz sözlerini Twitter’dan paylaşır mıydı bilemeyiz ama her gün Oscar Wilde’ın bir özlü sözünü Twitter’da görmek mümkün.

Herkesin söyleyecek bir şeyleri olduğu Twitter dünyasında, ilginç bir şekilde yazarlar ya Twitter’a girmemeyi tercih ediyorlar ya da ürkek ürkek ilerleyip, bu sosyal alandaki kimliklerini temkinli bir şekilde oluşturuyorlar.

Twitter mesajlarını takipçileriyle paylaşan yazarlardan bazıları ve 140 karakteri nasıl kullandıkları…


Neil Gaiman

Twitter öncesi de inanılmaz bir hayran kitlesi olan, The Sandman çizgi romanlarının yazarı Gaiman, takipçileriyle her şeyini paylaşıyor. Romanları, çizgi romanları ve filmleri hakkında sorulan soruların çoğuna kişisel cevaplar veriyor, özel hayatını paylaşmaktan çekinmiyor.

Takipçi sayısı: 1.605.082



Elif Şafak

Uluslararası yazarlarımızdan Şafak, listemizde hiç kimseyi takip etmeyen tek kişi. Twitter’ı doğru bir platform olarak yazma sürecini, kitapları hakkında yazılanları, programını ve inandığı sosyal konuları paylaştığı bir alan olarak kullanıyor. Türkçe yazdığı Twitter mesajlarını hemen İngilizce’ye çevirerek paylaşan Şafak, genelde tutuk ve tek taraflı bir mesaj kaygısında.

Takipçi sayısı: 185,092

Yazının devamı GaGa bloG'da

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails