Kraliyet düğünün mimarı Prenses Diana

Gelinle, gelinlikle ve baldızla ilgili tüm Twitter mesajları, Facebook yorumları ve haberlerin arkasında gizlenen iki büyük soruyu unutmamak gerekiyor. Monarşi değişen dünya düzeninde ne anlama geliyor? Ve Diana olmasaydı, kraliyet düğünü bu kadar sempatiyle karşılanabilir miydi?

İki bine yakın davetlinin İngiliz bahçelerini hatırlatan yeni dekorasyonuyla Westminster Kilisesi’nde, bir milyon kişinin Londra sokaklarında, iki milyar kişinin de televizyondan izlediği kraliyet düğünü sonrası konuşulanlar genelde aynı yerde noktalanıyordu. Bir masal düğününe tanık olmuş, en şüphecilerimiz bile bu mükemmel organizasyonu suratlarında kocaman tebessümlerle izlemiştik.

Monarşinin çağın gerisinde kalmış bir kurum olduğuna inananların artık Cambridge Düşesi olan Kate Middleton’un gelinliğinden heyecanla söz etmesini, ya da tarihinin en kötü ekonomilerinden birini yaşayan İngiltere’nin vatandaşlarının gelin ve damadın bir kez daha öpüşmeleri için çığlık çığlığa bağırmalarını anlamak zor.

Gelinle, gelinlikle, baldızla, damadın mahcup bakışlarıyla ve o rüküş şapkalarla ilgili tüm Twitter mesajları, Facebook yorumları ve haberlerin arkasında gizlenen kocaman bir soru duruyor aslında. Monarşi değişen, karmaşık ve modernitenin yeni bir boyutuna geçmiş dünya için ne anlama geliyor?

Yazının devamı British Council Blog'da

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails